Antieke banken

Antiek is erg populair, veel mensen houden er van, maar kun je echt en namaak van elkaar onderscheiden? In Azië is er een industrie opgebloeid voor mensen die kopieën maken van meubels uit de bloeiperiode van de Franse meubelkunst. Dit was in de 17e en 18e eeuw. Meestal kun je deze meubels duidelijk onderscheiden, ze worden dan verkocht als kopie in bijvoorbeeld een decoratiewinkel. Sommige mensen vinden dat prima en hoeven niet perse echt antiek in huis te hebben, maar vinden een kopie prima omdat zij deze spullen plaatsen voor bijvoorbeeld de sfeer en niet kopen als geldbelegging. Maar het is wel belangrijk dat je voorzichtig bent bij deze aankopen. Er zijn ook mensen die meubels verkopen en aangeven dat het om antieke meubels gaat. Er worden dan hoge prijzen voor gevraagd en vaak komen mensen er thuis pas achter, of derden wijzen erop, dat de aankoop niet echt antiek is en er dus teveel voor is betaald. Het zal dan een probleem worden om je geld terug te krijgen!

Namaak antiek

In China worden veel antieke Chinese meubels gemaakt. De kopieën zijn erg goed, je ziet bijna niet dat het namaak is. Verkopers kunnen er dus een flink bedrag voor vragen en dit zal er dan ook voor worden betaald, omdat het net echt antiek is. Als je nep en echt uit elkaar kunt houden dan kun je wat doen met de prijs, maar vaak zie je het verschil niet of te laat. Er worden echter ook veel kopieën aangeboden uit de 19e eeuw. Deze zijn vaak net wat beter te onderscheiden en daar wordt dan ook niet teveel voor gevraagd omdat veel mensen de kenmerken van de meubels kennen en er niet intrappen. Er kan ook sprake zijn van half vervalsing. Dit wil zeggen dat er verschillende meubels worden gebruikt om een meubel te maken. Er wordt dan een nieuw meubel in elkaar gezet en dan is het dus deels vervalst.

Waar let je op bij antieke banken?

Bij de antieke banken geldt hetzelfde verhaal. Dit kan ook namaak zijn. Daarom is het van belang dat je goed gaat kijken naar de stijlkenmerken, de siertechnieken en ook naar de materialen die zijn gebruikt. Er kan gebruik worden gemaakt van bronzen beslag. Het is belangrijk dat je weet wat je wilt en dat je daar goed naar gaat kijken zodat je een goede aankoop gaat doen, niet teveel uit gaat geven aan wat niet echt is. Sommige antieke banken kun je herkennen aan merktekens, daar kun je je dan verder in verdiepen en daar kun je dan ook over onderhandelen als je deze graag wilt kopen.

One Response to Antieke banken

  • link says:

    Natuurlijk zijn de roots van weleer niet vergeten. Tussen de nieuwste trends staan nog altijd mooie, antieke meubelen uit Nederland, Frankrijk en Engeland. Deze unieke meubelen kunnen overigens ook als blikvanger in een modern interieur geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *