Antieke Kasten & Dressoirs

Een antieke kast kan uw huis net dat beetje extra klassieke uitstraling geven. Er zijn natuurlijk veel soorten antieke kasten. In de lijst hieronder kan U een antiek dressoir, art deco kast, mechelse kast, antieke buffetkast, antieke vitrinekast, antieke boekenkast, antieke kleerkasten, enz… vinden. Indien U op zoek bent naar een antieke kast is het best om niet zomaar een oude kast te kopen. Oude kasten zijn soms waardeloos en een antieke kast is meestal iets duurder. Het bekendste tijperk voor antieke kasten was de 17de en de 18de eeuw. Populaire tijdperken zij de Renaissance, Luis XV, koloniale meubelen en de Mechelse kast in België.

Antieke dressoirs begonnen als simpele kisten in de middeleeuwen (15de tot 16de eeuw) en werden mooier en mooier met als hoogte punt de 18de eeuw. Ladekasten werden voor het eerst gebouwd in de 17de eeuw en zijn gemaakt van massief hout en in de 18de eeuw werden ze vaak gefineerd. Een dressoir die verhoogt is op een stand kan een vargueno zijn. Dit soort dressoirs noemt met ook kasten op stand en waren vooral populair in het 18de eeuwse Europa.

Er zij natuurlijk tal van variaties in antieke kasten, dressoirs en antieke meubelen in het algemeen. Hieronder vind U een lijst met antieke kasten en dressoirs die te koop zijn.

Comments are closed.